Kas ir enerģijas prakses?

Cilvēks ir enerģētiska būtne, kas pieredz sevi enerģētiski blīvā (fiziskā) ķermenī. Sabiedrībā ierastā domāšana, ka mēs esam tikai matērija ir maigi izsakoties ļoti nekorekta.

Katru mirkli mūsos notiek miljoniem enerģētisku procesu - elektromagnētiskā, elektriskā un kvantu enerģētiskā līmenī.

Enerģijas prakses ir dažādas tehnikas un metodes, kuras cilvēki izmanto, lai izprastu un izmantotu savu iekšējo un ārējo enerģiju un mērķtiecīgi to virzītu ar savu fokusu, prātu un apziņu vēlamam rezultātam.

Šādas prakses var būt orientētas uz fizisko, emocionālo, mentālo vai garīgo labklājību.

Šeit daži piemēri:

  1. Enerģijas elpošana (Breathwork): izmanto elpošanas tehnikas, lai uzlabotu enerģijas plūsmu organismā, atbrīvotos no emocionālām blokādēm un palielinātu pašsajūtu un enerģiju.
  2. Čakru meditācijas: fokusējas uz enerģijas centriem ķermenī, ko sauc par čakrām, virzot apzinātu fokusu un uzmanību, lai tās attīrītu un līdzsvarotu.
  3. Aromterapija un kristālu terapija: izmanto ēteriskās eļļas un kristālus, lai ietekmētu ķermeņa un prāta enerģiju, veicinot līdzsvaru un labsajūtu.
  4. Reiki: Enerģijas terapijas forma, kuras saknes cēlušās Japānā. Tā balstās uz principu, ka terapeits var vadīt dziedinošu universālo enerģiju (chi) caur savām rokām, lai palīdzētu atjaunot pacienta enerģijas līdzsvaru.
  5. Qi Gong un Tai Chi: senas ķīniešu prakses, kas apvieno kustību, meditāciju un regulētu elpošanu, lai apzināti virzītu savu enerģiju un uzlabotu veselību un dzīvotspēju kopumā.

Enerģijas prakses var būt daļa no daudziem veselības un labklājības veicināšanas pasākumiem, kā arī plaši tiek izmantotas gan individuālai pašapziņai un pašattīstībai, gan terapeitiskos nolūkos.

Lai vieglāk saprastu apziņas un enerģijas principus, noskaties video Apziņas un enerģijas mijiedarbība.

Veselīgs energolauks ir visas veselības pamatā. Slimība sākas, kad mūsu enerģijas lauks ir deformērts vai kādā no enerģijas centiem akūti neplūst enerģija. Enerģijas deficīts fiziskajā plānā ir enerģijas deficīts iekšēji.

Sakārtojot savu enerģiju, sakārtojas veselība, uzlabojas garastāvoklis, izdziedinās orgāni un veidojas pozitīvas sinhronitātes visās dzīves jomās.

Ja interesē dziļāk zinātniskā literatūra, tad zemāk būs piemēroti materiāli:

Grāmatas

  • The Body Electric - Robert D.Becker M.D. & Gary Selden
  • Electric body, Electric health - Eileen Day McKusic

Pabeigt un turpināt